Kategori: ARBETA

Arbeta på hemmaplan

Ett par våningar upp i det gamla anrika tornhuset i Gustavsbergs hamn ligger Tornhuset Office Center. Här sitter 20 företag tillsammans i ljusa lokaler med en vidunderlig utsikt över Farstaviken och båtlivet.

Malin Adeen som har arbetat med sälj och marknadsföring i hela sitt vuxna liv tvekade inte när hon tog över verksamheten för snart tre år sedan. Hon bor i Gustavsberg och är uppväxt på Värmdö så steget var inte långt men största skälet till att starta eget på hemmaplan var att få göra någonting bra för den här kommunen. Läs hela intervjun på Gustavsberg.nu >>>

Cilla Benkö till Frukostakademin

cillaAlla svenskar har en relation till Sveriges Radio. SR innehåller såväl nyheter som kultur, sport, vetenskap och debatt. Den 22 november gästar Sveriges Radios VD Cilla Benkö FrukostAkademin, och kommer att reda ut begreppet public service för oss.

Sveriges Radio ska stå upp för det fria ordet och för yttrandefriheten. Hur ser konkurrensen i Sverige ut för SR? Relationen till SVT? Företaget måste stå på tå för att behålla och nå nya lyssnare. Ny teknik finns tillgänglig. Ska Sverige satsa på digitalradio/DAB och hur är framtiden för det analoga FM-nätet? Många förespråkar radio över Internet.

Cilla Benkös uppgift är att utveckla SR i det nya medielandskapet. Hon har en gedigen karriär bakom sig i svenska medier och brinner för nyhetsrapportering. Hon beskrivs som handlingskraftig, engagerad och temperamentsfull.

Här hittar du referatet från dagens föreläsning.

Foto: Mattias Ahlm

Stockholm – Europas ledande hållbara tillväxtregion?

sbr
Olle Zetterberg. Foto: Frukostakademin

Stockholm växer så det knakar … Stockholm Business Region – SBR har till uppgift att utveckla och marknadsföra Stockholm som etablerings- och besöksort. Genom ett bredare samarbete driver Stockholm ett partnerskap tillsammans med 53 andra kommuner – bl a Nacka och Värmdö.

FrukostAkademin den 25 oktober gästas av Olle Zetterberg, VD för SBR, som berättar hur verksamheten ska göra Stockholm till Europas ledande hållbara tillväxtregion.

Mötet inleds med traditionsenligt fika och mingel från kl 07.30. Själva mötet äger rum 08.30-09.30 på Quality Hotel Nacka, Värmdövägen 84, Sickla. Värdar är hotelldirektör Camilla Sandström och hennes kollega Sophia Lindholm. Parkering intill hotellet och i garaget. Du kan även ta buss och tåg till Sickla. Kom i god tid. Plats för frågor.

Anmäl dig senast den 23 oktober. Får du senare förhinder – överlåt din plats till någon annan. Det kostar inget att delta.

Värmdö kommun söker ny näringslivschef

Lars Berlin har beslutat att avsluta sin tjänst som näringslivschef i Värmdö kommun. Lars har arbetat som näringslivschef i Värmdö kommun sedan 2009 och känner nu att det är dags att gå vidare.
Näringslivsnämnden har beslutat att förvaltningen skall ta fram och implementera en ny näringslivsstrategi. Det arbetet har Lars Berlin startat upp och driver för närvarande med stöd av externa konsulter. Strategin kommer att beslutas i början av 2017.

Speed-dating för företagare den 18 mars

FF

Tillitsverkets Stina Balkfors, som grundat Hönan & Ägget, berättar om Tillitsverkets verksamhet. Kopplingarna mellan forskning av TILLIT, innovationsprocesser och samspel människor emellan är flera.

Företagarna får möjlighet att göra kort EFTERLYSNING på max 30 sek. Till exempel: Just nu söker vi … / samarbetspartner … / en bra lokal / någon som kan … eller vi har något att dela med oss av.. Värmdö företagarförening leder er i denna övning. Det kommer att finnas möjlighet framöver att fortsätta efterlysandet via ny facebook-kanal. Ta med visitkort!

TID: 18 mars, frukost från kl 7.30, programmet startar kl 8.00
PLATS: kommunhuset, Skogsbovägen 9-11
OSA: senast 16 mars till cissi.grape@varmdo.se