Kategori: BARN

Tillitsverket till Artipelag – för barnens skull

En söndag i månaden kommer Tillitsverket till Artipelag.  Barn mellan 4-12 år erbjuds lek och skapande, utifrån olika infallsvinklar,  under 2,5 timme. Antingen fm eller em. Kostnaden är 100 kr per barn. Tillitsverket ser leken och skapandet som verktyg för tillit och medmänsklighet. Inspirerade av platsen och atmosfären på Artipelag vill de erbjuda lek och skapande för barn och vuxna tillsammans. Aktiviteterna görs i den fria, skapande lekens anda.

Datum
19 mars: Saga och äventyr, danslek och sång
23 april: Teaterlek med charader, utklädning och ”uppvisning”
21 maj: Bygg och balanslekar utomhus
11 juni: Äventyrsvandring

Läs mer om datumen och boka här >>

Foto: Artipelag

Föreställningar för hela familjen

kanel

Lördag 22 oktober kl. 14.00 ger Gustavsbergsteatern Tvärslöjd med två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla. Komiska och poetiska kroppsinstallationer bildar olika element som måste samverka och fysiskt hålla om varandra för att inte falla isär. Ålder: 3-100 år. Vuxna 70 kr, barn 30 kr Längd: 45 min.

Lördag 29 oktober kl 14.00 visas Dockteatern Tittut visar Kanel och kanin och alla känslorna. Efter boken med samma namn av Ulf Stark och Charlotte Ramel.

Ladda ned foldern – här hittar du all information om resterande tre föreställningar för hösten 2016.

Boka biljetter här  eller köp direkt i biljettkassan innan föreställningens början.

Arrangör Kultur-och fritidsenheten Värmdö kommun.

Anmäl dig till höstens bokklubb – platser kvar!

biblDu som är 9-16 år är välkommen att anmäla dig till höstens bokklubbar på Gustavsbergs bibliotek. Ni träffas under 1 timme, fikar och pratar om böcker.

För dig som är 9-12 år
Datum: 8/9, 6/10, 10/11 och 1/12.
Tid: kl 15-16.
Anmäl dig till sandra.hansson@varmdo.se

För dig som är 13-16 år
Datum: 22/9, 20/10, 17/11 och 15/12.
Tid: kl 15:30-16:30.
Anmäl dig till marta.linnros@varmdo.se

Sommarläger på Gurraberg

biblVill du lyssna på berättelser och hitta på egna? Vill du pröva på att baka och äta upp det du bakat? Vill du gå ut i naturen och titta och lyssna på allt som finns, eller kanske inte finns? Vill du rita, leka, prata, måla, skriva, plantera en blomma, fika och träffa andra kompisar? Är du mellan 9 och 12 år? Då kan det här vara något för dig.

Gustavsbergs bibliotek bjuder på tre dagar med berättelser, bak, pyssel, lek och äventyr, den 9-11/8 mellan klockan 10-14. Under träffarna blir det pauser för att äta smörgåsar och frukt.

Var? På ungkulturhuset Gurraberg i Gustavsbergs centrum

Tisdag 9 augusti – Berättelser och berättande med Annelie och Anna

Onsdag 10 augusti – Mat och bak med Hönan & Ägget och Anna

Torsdag 11 augusti – Upptäck naturen på nya sätt. Picknick med Annelie och Anna

För anmälan och information kontakta Anna Ribbing, 070-3264409. Anna Ribbing arbetar på Gustavsbergs bibliotek och hjälper till alla dagar på lägret. Hon är också barnboksförfattare. Annelie Arffman är berättarpedagog med stor vana att möta barn och ungdomar. Hönan & Ägget är lägrets matpedagoger och arbetar ofta med barn och unga och mat och bakning. Arrangör Värmdö bibliotek.