Kategori: GUSTAVSBERG

Föreställningar för hela familjen

kanel

Lördag 22 oktober kl. 14.00 ger Gustavsbergsteatern Tvärslöjd med två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla. Komiska och poetiska kroppsinstallationer bildar olika element som måste samverka och fysiskt hålla om varandra för att inte falla isär. Ålder: 3-100 år. Vuxna 70 kr, barn 30 kr Längd: 45 min.

Lördag 29 oktober kl 14.00 visas Dockteatern Tittut visar Kanel och kanin och alla känslorna. Efter boken med samma namn av Ulf Stark och Charlotte Ramel.

Ladda ned foldern – här hittar du all information om resterande tre föreställningar för hösten 2016.

Boka biljetter här  eller köp direkt i biljettkassan innan föreställningens början.

Arrangör Kultur-och fritidsenheten Värmdö kommun.

Anmäl dig till höstens bokklubb – platser kvar!

biblDu som är 9-16 år är välkommen att anmäla dig till höstens bokklubbar på Gustavsbergs bibliotek. Ni träffas under 1 timme, fikar och pratar om böcker.

För dig som är 9-12 år
Datum: 8/9, 6/10, 10/11 och 1/12.
Tid: kl 15-16.
Anmäl dig till sandra.hansson@varmdo.se

För dig som är 13-16 år
Datum: 22/9, 20/10, 17/11 och 15/12.
Tid: kl 15:30-16:30.
Anmäl dig till marta.linnros@varmdo.se

Allt på sjön i Gustavsbergs hamn

batmassanFredag den 2 september kl 10.00 öppnar ostkustens största båtmässa.

270 nya båtar visas upp i Gustavsbergs hamn i helgen. Under tre dagar kommer 270 nya båtar visas upp i sjön och på land, allt från enkla roddbåtar och trendiga enkla dagseglare till sportiga daycruisers samt lyxiga yachter. Det kommer även att finnas en stor båttillbehörs-utställning med 80 utställare av marina produkter och tjänster. Sjöpolisen och Sjöräddningssällskapet finns på plats och visar upp sina båtar och informerar. På området finns det matservering i form av både restaurang och café. Allt på sjön arrangeras av Sweboat och invigs på fredagen kl 14:00 av Värmdös Kommunalråd. Mässan pågår tom den 4 september. Fri entré.

Hitta till Gustavsbergs hamn

Med bil: Väg 222, avfart Gustavsberg/Ingarö. Följ gulgröna skyltar mot Gustavsberg och Båtmässa/Allt på Sjöns parkering. Väl framme finns det en stor avgiftsfri p-plats. Följ hänvisningar. Från parkeringen finns en uppmärkt gångväg till mässan som tar ca 12-15 minuter att gå. Det går även regelbundna gratis shuttlebussar mellan kl 9:30-18:30 varje dag. Resan tar ca 5 minuter.

Med båt: Gustavsbergs gästhamn ligger i anslutning till mässområdet och drivs av Hotell Blå Blom. Man kan tyvärr ej förhandsboka plats. Lat: 59.1324202 Long: 18.377519

Med buss: Avstigningshållplats är Farstaviken. Använd gärna SL-reseplanerare.

Foto: Carin Carlsdotter Denell

Gustavsberg växer

Charlottenlund byggs i Gustavsberg mellan Charlottendal och Farstadal. Kvarteret kommer bestå av trettio stora radhus på 152 kvadratmeter vardera varav fjorton stycken släpps i den första etappen. Radhusen byggs i 2,5 plan med en avskild vindsvåning samt entréplan med öppen planlösning. Tomterna med uteplatser är alla planerade för solläge och runt området finns ett kuperat skogsparti. Inflyttning kvartal 4 2017-kvartal 2018.

Barn påverkar Gustavsbergs framtid

barnkonsekvensanalysBarnkonsekvensanalys Gustavsbergs centrum och Kvarnbergsterrassen

Under detaljplaneläggningen av Gustavsberg genomförs samråd med allmänheten, vilket ger dem möjlighet att ta del av förslag och utredningar men även att ge uttryck för sin åsikt. Enligt FN:s barnkonvention ska beslut fattas utifrån barnets bästa och de har rätt att utrycka sin åsikt.

Med det som bakgrund har en barnkonsekvensanalys tagits fram för Gustavsbergs centrum och Kvarnbergsterrassen där barn och unga från förskola till gymnasiet kommit till tals genom intervjuer med förskolepedagoger, fokusgruppintervjuer med barn och unga, samt en gå-tur med ungdomar i Gustavsberg.

Uppdraget syftar dels till att föra fram upplevelser och åsikter rörande Gustavsberg generellt, samt mer specifikt att bedöma hur planförslag påverkar barn och ungas livsmiljö. Ladda ned Tyréns sammanfattning som pdf här.