Kategori: Lina Eriksson

Lina Eriksson är vår gästbloggare och en inspiratör som gillar natur och pyssel.

Familjepyssel? Gör en toarulleblomma ihop

 

Innan jul fick jag en idé om att göra en jättestor blomma av isär klippta toapappersrullar. Varje tom toalettrulle sparades och klipptes itu i fyra månader och klistrades vartefter ihop till en blomma. Det var så kul att jag nästan blev manisk och nu har jag bestämt mig för att sluta.

Jag tänker att detta kan vara ett kul familjeprojekt; att bygga en blomma tillsammans utmed lång tid, eller hur?

Gör en växtlig lampskärm

Om ni, som jag, har sparat på en massa gamla lampskärmar så kan man enkelt skala bort allt gammalt tyg och dekorera lampan med säsongens växtligheter. Den här lampskärmen sitter alltid uppe och då kan jag enkelt dekorera om den med olika saker.

Den ena bilden av lampskärmen visar när jag hade dekorerat den med en massa grön mossa. Och som vanligt använde jag mig av den grymma gröna blomstertråden av metall för att fästa ihop allt. Jag virade den runt runt och nu har mossan torkat och då sitter det som berg. Den andra bilden visar när jag dekorerade den med lite björkris och fjädrar. Kanske kan vara fint till påsk…

Kika även på den underbara lampskärmen som Mormors glamour gjorde med plastblommor.

Pyssla dig fram till vårkänslorna

Nu när det känns som att våren knackar på dörren så tycker jag om att byta ut lite i inredningen. Rensa bort lite gammalt och ta in lite nytt. Jag byter ofta pryttlar i hemmet och det kan jag just för att jag gör saker som är gratis. I bildspelet visar jag mina nya ljusstake av drivved, girlanger och konfetti av papperspill, en vas av koppar och fat och ett hjärta av champagnekorkar. Kika in hos mig, Lina by the bay om du vill se hur jag gjorde eller bara kika på några fler bilder. Pyssla dig fram till vårkänslorna.