Kategori: Lina Eriksson

Lina Eriksson är vår gästbloggare och en inspiratör som gillar natur och pyssel.

Gör en växtlig lampskärm

Om ni, som jag, har sparat på en massa gamla lampskärmar så kan man enkelt skala bort allt gammalt tyg och dekorera lampan med säsongens växtligheter. Den här lampskärmen sitter alltid uppe och då kan jag enkelt dekorera om den med olika saker.

Den ena bilden av lampskärmen visar när jag hade dekorerat den med en massa grön mossa. Och som vanligt använde jag mig av den grymma gröna blomstertråden av metall för att fästa ihop allt. Jag virade den runt runt och nu har mossan torkat och då sitter det som berg. Den andra bilden visar när jag dekorerade den med lite björkris och fjädrar. Kanske kan vara fint till påsk…

Kika även på den underbara lampskärmen som Mormors glamour gjorde med plastblommor.

Pyssla dig fram till vårkänslorna

Nu när det känns som att våren knackar på dörren så tycker jag om att byta ut lite i inredningen. Rensa bort lite gammalt och ta in lite nytt. Jag byter ofta pryttlar i hemmet och det kan jag just för att jag gör saker som är gratis. I bildspelet visar jag mina nya ljusstake av drivved, girlanger och konfetti av papperspill, en vas av koppar och fat och ett hjärta av champagnekorkar. Kika in hos mig, Lina by the bay om du vill se hur jag gjorde eller bara kika på några fler bilder. Pyssla dig fram till vårkänslorna.

Julmysa, julpynta, julduka

Julen närmar sig och ni har säkert redan pyntat era hem. Men kanske kan jag inspirera med lite extra julpynt. Som vanligt har jag använt mig av saker man redan har i hemmet eller kan hämta in från naturen.

Duka upp till en vit julmiddag, gör en massa ljuslyktor i samma stil, vik läckra 3d-papperstjärnor, pyssla julstjärnor av toarullar med barnen eller häng upp girlanger av eucalyptus och pepparkakosformar. Se alla bilder och beskrivningar här.