Kategori: Runmarö

Paddla SUP på Runmarö

7 SUPskola barnEn av de snabbast växande vattensporterna i världen just nu är SUP, StandUp Paddling som flera aktörer i Värmdö erbjuder. En av dem är Lena Haglund från Runmarö.

– Jag utövar sporten sen några år och blev nyligen först i världen med att paddla nästan upp vid 80:e breddgraden på Svalbard. Jag fyller snart 50 och har i SUP hittat min nya passion i livet. Det är fantastisk träning för hela kroppen och kan även vara en underbar meditationstur en tidig morgon hemma i skärgården. 2013 tog jag SM-guld i grenen långdistans (bild ovan), och tränar nu för fullt inför årets SM-tävlingar.

SUP är något alla kan klara, både barn och vuxna, intygar Lena. Det går att paddla året runt och lätt att komma igång med. Du tränar balans, styrka och mindfulness på samma gång. Den här sommaren kommer Runmarö S.U.P ha SUP-vecka för barn och ungdomar , 7-16 år, på Runmarö. Det blir SUP-paket med övernattning på Runmarös B&B, temahelger i Bulleröarkipelagen med både SUP och Yoga för vuxna,  workout med SUP för semesterträningssugna och så nybörjarkurser och SUP-Safariturer.

Här delar Lena Haglund med sig av några SUP-länkar:
2014 SUP-SVALBARD  https://vimeo.com/87274482
2013 SUP i Donaudeltat https://vimeo.com/61949315
2010 SUP i Stockholms skärgård https://vimeo.com/60955905

Runmarö

Runmarö är en av de större öarna i kommunen, nära Stavsnäs på Värmdöns östligaste del. Antalet bofasta på ön är cirka 300 personer. På ön finns bland annat bio, kafé, bageri, affär, båtvarv, tennis- och fotbollsplaner. I Södersunda finns den allmänna badstranden Jerkers-Udde. Hela Runmarö i sig är en stor sevärdhet med en unik chans att se äkta skärgårdsmiljö. Författaren August Strindberg, som i slutet av 1880-talet tillbringade en del somrar på Runmarö, brukade fiska gädda i Silverträsk som han även har skrivit en novell om. Reguljära båtar från Stavsnäs går till Runmarös bryggor i Styrsvik, Gatan, och Långvik. För båtturer se Stavsnäs båttaxi.