Kategori: UTFLYKTER

Upptäck Ingarös exotiska vildmark

Långviksträsk är Värmdös 44:e naturreservat. Det är en mycket vacker plats, där våtmarkerna är unika med länets största orörda myr. Åk hit en tidig morgon med matsäck i ryggsäcken och hör naturen vakna till liv. Du är allt annat än ensam. Ett rikt insektsliv, massor av fågelarter och sällsynta kryptogamer, såsom grön sköldmossa och kattfotslav. Du tar dig dit genom att åka till Långvik som ligger strax före Björkvik på Ingarö. Stigen börjar vid en pumpstation i Kolbacksvägens sydvästra hörn och är utmärkt med orange färg. Ingen parkering.

Gör en utflykt till Siggesta Gård

Här kan du fynda på loppis, spela äventyrsgolf och fotbollsgolf, äta god mat, glass och hälsa på djuren och träsktrollen. Deras senaste tillskott är skogshinderbanan för barn. Siggesta Gård är en äldre gårdsmiljö i fornlämningsrikt kulturlandskap som under senare år utvecklats till ett populärt utflyktsmål för både vuxna och barn. Mer information finns på siggesta.se.

Umgås med hästar

Du som är hästintresserad har kommit helt rätt. På Värmdö finns många möjligheter om du vill rida. Här får du några tips.

Ponnystall Stockholm, Lemshaga. Ponnyridning, uteritter, ridläger, kalas www.ponnystall.se, info@ponnystall.se, 070 770 91 90.

Stall Beatelund, Beatelund. Turridning, lektioner mm www.stallbeatelund.se, stallbeatelund@telia.com, 08-570 103 10.

Nysveds Gård, Värmdö. Ponnyridning, djuris, lekis, ridläger, kalas mm. www.nysvedsgard.se, nysved@gmail.com, 070-721 86 48.

Siggesta Ridskola, Värmdö. Hästis, ridläger, uteritter på ponny och stor häst. Ridvana krävs. Ponnyridning i samarbete med Siggesta Gård. http://stallsiggesta.se, elin@lightweb.se, 08-57024350.

Kom och titta på tävlingar eller var med själv, mer info på www.visionhastvarmdo.se

 

Gustavsbergs Porslinsmuseum

Museets tyngdpunkt är porslin och keramik – i lokalt, regionalt och internationellt perspektiv – men kan också handla om industrihistoria eller skärgårdsmiljö. Det har en liten butik med hantverk av lokala hantverkare samt en målarsal där de tar emot barnverksamhet. Det ligger mitt i hjärtat av Gustavsbergs hamn i en vacker gammal industrilokal. Adress Odelbergs väg 5 B, 134 40 Gustavsberg. Tel 08-570 356 58.

Grinda

På Grinda finns det massor att göra. Husdjur som strosar omkring, fina bad, affär, stugor att hyra, restaurang och inte minst en storslagen natur i hjärtat av Stockholms skärgård där Grinda är en av de mest omtyckta öarna. Läs mer här.