Om du funderar över hur dina relationer med en partner har varit, kan du lära dig mycket om ditt eget beteende. Tänk över vad det var du fastnade för hos den personen, hur tänkte du? Hur kände du? Ibland kanske man vet redan från början att det inte är rätt men så går man in i relationen ändå för att kanske kanske ändå. Man tvivlar helt enkelt på sin egen förmåga att känna rätt. Det gör att du trycker tillbaka det som är du och struntar i dina egna önskningar om vad det är för partner du vill ha.

Vad är det som tidigare attraherat dig? Vad är det i den attraktionskraften som känns så spännande och bra?

Då kanske ni tänker men jag kan väl inte styra över vem jag blir intresserad av. Jo! Det kan ni. Det som tidigare varit attraktion kanske är ett invant mönster, präglat sedan lång tid tillbaka. Det är något ni känner igen, och det som är främmande är också ibland skrämmande.

Ta en stund och fundera vad det är du vill ha ut av en relation. Vilka egenskaper tycker du att personen ska ha för att matcha dina önskningar. Fundera sedan på om dina tidigare partners haft de egenskaperna du vill att han/hon ska ha.

Sätt dig ner och skriv en lista hur du önskar att din partner var och sen hur du vill känna dig i förhållandet. Att du är respekterad, att du är sedd, att du är bekräftad, du kanske till och med kan känna dig vacker. Inte så att vi ska leva genom någon annan, men vi människor är inte gjorda för att leva ensamna och alla vill bli sedda och respekterade för den vi är.