Fler och fler busspendlar till stan och många parkerar vid Värmdö Marknad där bussarna går var femte minut och man slipper passa tider. Men parkeringsplatserna räcker inte till och dom som parkerat utanför skyltarna har fått 500 kr i böter. Arbetet på Danvikstullsbron, som pågår tom september med ett körfält avstängt, och Slussen-omläggningen ökar trycket hos SL. Antalet bussturer har redan blivit fler och nu behövs parkeringsplatser. Enligt Peter Frej (M), ansvarig för samhällsplaneringen i Värmdö finns lediga platser längre ut i kommunen men invånarna där väljer att ta bilen till Värmdö Marknad ändå.

– Denna beteendeförändring hos invånarna gör att vi måste tänka om och nya parkeringsplatser är på gång, berättar han. Den här veckan färdigställs följande nya parkeringar:

  • Bagarvägen i Gustavsberg, ca 100 platser
  • Norra Mölnvik, ca 60 platser
  • Gustavsbergs centrum, ca 45 platser
  • Hemmesta centrum, ca 60 platser

Utöver detta så pågår också några diskussioner med fastighetsägarna i Charlottendal och Mölnvik som kan resultera i ytterligare platser. Kommunen går ut med information om detta först när dom har skyltat upp på respektive ställe. Långsiktigt finns även möjlighet till en stor insats Ingarökorset där ca 600 platser(!) skulle kunna bli en verklighet.