Alltomvarmdo.se

Här skriver jag om smått och stort som händer i Värmdö. Välkommen!

Talesätt utan eftertanke

Jag har tänkt på att ibland kan vi uttrycka oss utan att tänka på vad det är vi säger. Vi har en del talesätt och häver ur oss saker som om det vore sanningar.

Ett exempel på det är ”En olycka kommer sällan ensam” Hur tänker vi där? Varför ska det komma ytterligare olyckor bara för att en har skett? Och av någon anledning ska det också vara tre stycken. Mig veterligen finns det inget i vår värld som säger att det alltid ska vara så. Men kanske det blir så om man säger det och förväntar sig det.

Lagen om attraktion har vi ju hört talas om. Att vi drar till oss det vi ger ut. Det betyder att det vi uppmärksammar får vi oavsett om vi vill ha det eller inte. Det kanske är lätt att dra till sig saker som får oss att må dåligt när vi redan gör det. Det blir som när man köpt en ny bil, plötsligt ser man massor av likadana bilar som sin egen vilket man inte gjort innan. Vi drar till oss det vi uppmärksammar och lägger energi på.

Så hur gör man då för att inte dra till sig fler olyckor då en redan skett. Ja vi kan ju börja med att säga att den där överenskommelsen om att det ska hända fler och att dom ska vara tre st inte är min överenskommelse. Den får andra ha men inte jag. Och varför skulle jag vilja ha den över huvud taget?

Eva Drugge

http://kbtmottagning.blogspot.se/p/blog-page_6368.html

Föregående

Stefan Persson återskapade miljön till hur den var på 1700-talet

Nästa

Ordspråkens innebörd

2 kommentarer

  1. Du gör så fantastiskt bra inlägg! Tack för att du skriver här.

  2. Tack snälla. Jag gillar att ifrågasätta och reflektera. Det gör att jag hör saker jag själv kanske säger utan att tänka på innebörden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén