Det finns massor med fina ordspråk som har uppkommit tack vare eller kanske på grund av olika erfarenheter en del har haft. Vi säger dem även om erfarenheten inte är vår egen utan har tagit efter talesätt från andras erfarenheter. Jag skrev ju om ett av dem här nedan. Men det finns så många fler och vi skulle må bra av att ifrågasätta innebörden av många av de vanligaste. Ta till ex mister du en står det tusen åter. Det sägs som en slags tröst i ett läge där man fullständigt ger attsingen i om det så fanns en miljon att välja på. En annan hemsk är tiden läker alla sår. Nej det gör den inte alls. Det finns de som sörjer sig till döds i åratal. Vad sägs om anfall är bästa försvar? Att gå till anfall för att kanske dölja något som man borde ta ansvar över är väl inte speciellt bra för någon. Varför inte lyssna till den som pratar innan man triggar igång anfallet. Kanske det kan komma något gott ur det den andra har att säga. Ordspråket den man älskar agar man behöver jag inte ens förklara idiotin bakom. Det här var bara några av ordspråk man borde tänka fler än en gång innan man använder.

Eva Drugge

http://kbtmottagning.blogspot.se/p/blog-page_6368.html