Som jag skrev i mitt förra inlägg är rädsla något som vi alla har någon gång i livet. Vi har den med oss från födelsen och den kommer alltid att finnas kvar. Vi kommer aldrig sluta vara rädda. Och att rädslan finns för att skydda oss. Därför är det bra att tänka på det när du står där framför den du är intresserad av och inte vågar ta kontakt, eller när du vill säga upp dig för att börja på ett annat jobb, eller vad det nu är som du är rädd för. Rädslan ska skydda oss!

Om du nu önskar ta det där steget som är så skrämmande att du tvekar och får hjätklappning, ja kanske till och med ångest, tänk då på rädslan som en kompis som bara är orolig för dig. Du vet ju vad du vill och din kompis vill ju faktiskt inte hindra dig i det du vill i livet, bara skydda dig. Det är som när vi var små och kanske våra föräldrar sa – Akta dig! Men nu är det du själv som säger – Akta dig! till dig själv. Fråga dig om situationen är så farlig som du tror. Vad är det värsta som kan hända? Har du kanske någon du känner som du tycker alltid har det så lätt för sig som bara går på och utsätter sig för saker du själv aldrig skulle kunna tänka dig. De har alla samma rädsla i sig men kanske bara har lite andra verktyg med sig de använder sig av och vågar därför att de har ifrågasatt sin rädsla och har en stark vilja att våga för sin egen skull. Vi går i skolan för att lära oss saker, och vi brukar ju också prata om livets hårda skola. Vi är alla nybörjare i det vi inte testat förut. Det är främmande och skrämmande. Så vad är det som skiljer dig från den som till synes utan problem vågar ta det steget du inte gör? Egentligen ingenting, mer än att dom tidigare har utsatt sig för att våga det dom vill och erfarit att det inte varit så farligt som dom trodde. Du kan lura din hjärna genom att i tanken visualisera att du redan gjort det du inte vågar. Precis som idrottsmän som ställer sig på prispallen innan loppet och övar in sin segergest. Det är läskigt att ta det steget som vi aldrig gått förut, men provar du inte kommer du aldrig veta hur det blev. Du har säkert varit rädd tidigare också, men titta tillbaka på ditt liv och se vad du faktiskt åstadkommit så ser du att det är massor du klarat av hittills. Och du har överlevt det också. Det är alltid innan du tar steget som det är värst. När du väl tagit det, är det alltid mycket lättare att ta nästa. Tänk ”kan dom så kan jag”

Lycka till!