riittaEntreprenören och grundaren av Artipelag, Björn Jakobson, lämnar nu över VD-posten till Riitta Östberg. Hon kommer närmast från tjänsten som marknadsdirektör på Strömma Turism och Sjöfart samt VD för Destination Stockholm och tar bl a med sig sina erfarenheter av upplevelsemarknadsföring, turism och kultur.

– Det känns som ett privilegium att få jobba i den här miljön, säger Riitta Östberg. Artipelag är en helt unik anläggning och man blir hänförd av både naturen och arkitekturen. Kombinationen konst, mat och event i en vacker skärgårdsmiljö gör Artipelag till ett fantastiskt utflyktsmål, och jag vill att både stockholmare och turister ska hitta hit.

Under de tre första åren har Artipelag blivit en betydande aktör inom konst-Sverige med flera omtalade och kritikerrosade utställningar. Konferens- och eventverksamheten växer med flera stora internationella event i Artboxen, Artipelags stora eventhall. Det är framför allt verksamheten för företag och grupper där Riitta Östberg ser stort potential.

– Jag har både arbetat med och besökt många unika mötesanläggningar, men aldrig sett något som liknar Artipelag. Det finns kvalitet i minsta detalj, i all design, i servicen och upplevelsen. Min uppgift blir att utveckla verksamheten både som utflyktsmål och som mötesplats och se till att våra målgrupper får veta vilka möjligheter som finns här.