carouschka_stor_0Carouschka Streijffert är konstnären och arkitekten som representerar ett mångårigt skapande. Med en personlig estetik och ett systematiskt utforskande av rum och platser, arbetar Carouschka med allt från designuppdrag, målningar, foto, collage och scenografier till mattor, konstobjekt och inredningar. Hon delar sin vardag mellan ateljén och hemmet i innerstan och ett spartanskt liv utan el och vatten på en ö i Stockholms ytterskärgård. Ateljén har Carouschka ritat och där bor hon ensam. Det är här, på ön, som Artipelags utställning har sin utgångspunkt.

Carouschka – Kvinnan på ön är en berättelse om en ständigt arbetande människa – i symbios med den karga naturen och det omslutande havet. Ett liv fyllt av dagliga praktiska utmaningar som en isolerad plats i havsbandet innebär. Men också en historia om ett konstnärsliv, där ön blir en fristad och kraftkälla för ett särpräglat estetiskt seende; tecken, symboler, former, färger, storlekar och spår.

Jag kan varmt rekommendera utställningen som är rolig för både små och stora besökare. Visas den 29 april – 28 juni 2015 på Artipelag Konsthall, Värmdö.