cillaAlla svenskar har en relation till Sveriges Radio. SR innehåller såväl nyheter som kultur, sport, vetenskap och debatt. Den 22 november gästar Sveriges Radios VD Cilla Benkö FrukostAkademin, och kommer att reda ut begreppet public service för oss.

Sveriges Radio ska stå upp för det fria ordet och för yttrandefriheten. Hur ser konkurrensen i Sverige ut för SR? Relationen till SVT? Företaget måste stå på tå för att behålla och nå nya lyssnare. Ny teknik finns tillgänglig. Ska Sverige satsa på digitalradio/DAB och hur är framtiden för det analoga FM-nätet? Många förespråkar radio över Internet.

Cilla Benkös uppgift är att utveckla SR i det nya medielandskapet. Hon har en gedigen karriär bakom sig i svenska medier och brinner för nyhetsrapportering. Hon beskrivs som handlingskraftig, engagerad och temperamentsfull.

Här hittar du referatet från dagens föreläsning.

Foto: Mattias Ahlm