I stormens öga

Bigert & Bergström är en konstnärsduo bestående av Mats Bigert och Lars Bergström. De har skapat en mängd olika konstprojekt, storskaliga installationer, offentliga verk och filmer under 30 års tid. I maj 2017 tilldelades de Artipelagpriset. Nu visar de sina alster på Artipelag med start den 27 oktober.

Bigert & Bergström började tidigt intressera sig för klimatfrågor och människans inverkan på klimatförändringar har avhandlats i flera av deras verk de senaste åren. De tar ofta fasta på ett specifikt problem av vetenskaplig karaktär som de presenterar på ett både estetiskt och lekfullt sätt. Genom sina projekt gör de vetenskapen konkret genom att illustrera och iscensätta, samt gör det lättare att närma sig komplexa frågor i konstens namn. Duon har även utfört ett stort antal offentliga verk, till de mesta kända hör verket Morgondagens väder Stockholms Centralstationbestående av hängande molekyler som ändrar färg beroende på kommande väderprognos.