Värmdö är rikt på natur och friluftsliv. Nu kan du ladda ned den digitala naturguiden Naturkartan som vägleder dig till Värmdös många pärlor. Här hittar du friluftsområden, naturreservat, badplatser, grillplatser och mycket mer.

– Förhoppningen är att fler på ett lättare sätt ska hitta nära naturupplevelser genom guiden. Förutom vår vackra skärgård finns många tätortsnära pärlor som kan ge en härlig naturupplevelse, säger Fredrik Sneibjerg, kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Kartan gör det möjligt att på ett enkelt sätt hitta relevant information om kommunens natur och möjlighet till friluftsliv. Eftersom tjänsten är digital är informationen både lätt att få tag på och uppdaterad.

Underlätta för alla
Varje plats beskrivs med text och bilder med information om hur besökaren enklast hittar hit samt parkeringsmöjligheter. Medborgare och besökare kan enkelt söka fram spår- och leder, utomhusgym, naturreservat och allmänna badplatser. Förutom de områden som kommunen ansvarar för visas även länsstyrelsens naturreservat. Naturkartan kommer successivt utökas med mer information under året.

Du kan själv ladda ner appen ”Naturkartan”. Guiden nås via Naturkartans hemsida eller genom att ladda ner appen “Naturkartan” i Appstore eller Google.

Foto: Carin Carlsdotter Denell