UF-företaget EkoApan tog hem segern i Draknästet för Ung Företagsamhet i Värmdö den 14 december. De säljer ekologisk och vegansk glass gjord på banan och choklad och är grundat av Tindra Palmér, Hanna Kallin, Mikaela Olsson och Siri Fagerström. Priset delades ut under en företagarträff anordnad av Värmdö kommuns näringslivsenhet.

Varför just EkoApan?
– För att vi vill sprida kunskap och uppmana folk att värna mer om miljön i sin vardag.

Vad är det roligaste med att driva företag?
– Att se en idé och en dröm bli verklighet efter mycket hårt arbete. Att veta att man har gjort allting helt själv och att det uppskattas av andra är en väldigt häftig känsla.

Vilka utmaningar står ni inför?
– Utmaningarna är att tackla de oväntade problem som uppstår då vi inte har någon erfarenhet av företagande sen tidigare. Det är allt ifrån hur man ska förbereda sig inför ett säljtillfälle till hur man ska veta om en leverantör är bra och pålitlig. T.ex när vi var och sålde glass på en grundskola var det många som ville köpa men som inte hade möjlighet då vi endast tog emot swish eller kontanter. I efterhand kom vi på att swish har en åldersgräns och därför hade en majoritet inte tillgång till det.

Var hittar man mer information om er verksamhet?
– Vi finns på Instagram och FacebookMaila oss eller ring på 0707-976 077 om du har några specifika frågor.

Var finns glassen att köpa?
– I dagsläget har vi endast privatförsäljning men vi ska träffa några eventuella återförsäljare i januari. Vi återkommer på våra sociala medier när glassen finns att köpa i butik. Glassen kostar 40 kr för 350 ml, vilket är billigare än de flesta veganska glassar.

Allomvarmdo.se önskar lycka till i den regionala finalen i vår.