Det finns oändligt många fina platser att segla på över hela jorden. Men Värmdös skärgård är på många sätt helt unik med sin skönhet, storlek och variation. Har du funderat på att lära dig segla är det kanske dags nu.

Stockholms Jolleskola drivs av familjen Appelgren från Runmarö sedan 2006 på sju olika platser runt Värmdö kommun. Skolan startade de för att de själva tycker att segling är så fantastiskt roligt, och lär gärna ut såväl nöjessegling som kappsegling.

– Seglingen erbjuder en så otroligt stor bredd av båtar, miljöer och sammanhang. Man kan segla lugnt och fint som avkoppling eller fort och vilt för att få en adrenalinkick, säger grundaren och seglarfantasten Björn Appelgren.

Seglarskolan är upplagd som ett dagläger i fem dagar. De startar klockan 09.00 och håller på till 16.00. Eleverna delas in i grupper baserat på deras kunskapsnivå, ålder och vilken båttyp de valt. Från nybörjare till kappsegling. Elevernas ålder är vanligen mellan 10 och 16 år. Formellt är den undre åldersgränsen 8 år och det finns ingen övre åldersgräns. Det finns segelbåtar som passar alla.

Låter det som en utmaning för dig? De finns ännu några platser kvar i sommar. Läs mer här >>>

Foto: Carin Carlsdotter Denell