Den 3-5 augusti visar konstnären Rasmus Albertsen sitt suggestiva måleri på Djurö Kulturhus. ”Ledsna fåglar flyger högt” heter utställningen. 

Rasmus är utbildad från Konsthögskolan i Umeå men ursprungligen från Danmark och till vardags hör han hemma hos Galleri Wolfsen, som är ett välkänt namn i danska konstkretsar. Den 3-5 augusti kan han upplevas på väggarna i Djurö kulturhus.

-Det är nästan enbart nya målningar, berättar Rasmus. Jag är egentligen ganska rastlös av mig, så det går stort sett inte en dag utan att jag jobbar med min konst. Jag målar i snitt 2-3 nya tavlor i veckan och väljer ut de bästa i efterhand. Jag känner anknytning till fåglar av någon anledning, så det är ett favoritmotiv. Om vi ser poetiskt på det; kan en fågel vara ledsen? Hur syns det i så fall? Flyger den i så fall lägre eller kanske högre för att den har tappat hoppet och kanske inte bryr sig? Att kunna flyga är sinnebilden på fullständig frihet, tycker jag, men blir man glad bara man är fri? Måste man inte ha något at fylla friheten med, som man själv finner meningsfullt?”