Värmdö kommun tog över driften av Ingarö IP under sommaren och har genomfört ett större renoveringsarbete sedan en längre tid tillbaka. Förutom byte av befintlig konstgräsmatta från SBR-granulat till ett mer miljövänligt och granulat fritt underlaget bestående av fiberduk och Proplay-Pad, ett nytt dagvattensystem och renoverade löparbanor, har Ingarö IP även fått ett nytt föreningshus.

-Det känns både viktigt och inspirerande att vi kunnat ge Ingarö IP ett ordentligt lyft på det här sättet, säger Fredrik Sneibjerg (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, Värmdö kommun. Ingarö IP är nu en modern och hållbar anläggning som kommer att kunna fungera som en samlingsplats för Värmdös invånare i många år framöver.

Lördagen den 29 september invigs nya Ingarö IP med aktiviteter för hela familjen. Dagen startar klockan 09.00 med öppen prova-på-friidrottsträning för barn i åldrarna 6-10 år och fortsätter med Body Bob-loppet för alla barn som vill testa på att löpa. Klockan 12.20 invigningstalar Fredrik Sneibjerg (L) Värmdö kommun, och efter detta fortsätter festdagen med seriefotboll, lotterier och överraskningar. Kafeét och grillen är öppna och Chris Härenstam agerar speaker.

-Vi ser fram emot invigningen på lördag. Som förening är vi väldigt glada över renoveringen av idrottsplatsen där vi i Ingarö IF bedriver så mycket verksamhet för barn och unga varje dag. Inte minst har risken för skador minskat i och med det nya konstgräsunderlaget, som dessutom är mer miljövänligt, avslutar Mikael Grennäs, ordförande i Ingarö IF.