Ett av modevärldens mest uppmärksammade samarbeten, mellan belgiske modeskaparen Martin Margiela och Hermès, visas fram till i vår på Artipelag.

Här presenteras kreationer från Martin Margielas egna varumärke, som han designade i samverkan med Hermès under åren 1997 till 2003. Utställningen inkluderar fler än hundra outfits, fotografier och kortfilmer i ett sammanhang där Hermès typiska färg orange samspelar med Maison Martin Margielas vita. På detta sätt förklaras den kreativa process som sömlöst navigerar mellan de båda modehusen och deras respektive identiteter.

Martin Margiela startade 1988 modehuset Maison Martin Margiela, vars design kännetecknades av en mera konstnärlig framtoning. Hermès grundades så tidigt som 1837. Komfort, tidlöshet, sensualitet och autenticitet är nyckelord som karakteriserar Margielas vision av Hermès-kvinnan.

Utställningen pågår mellan den 26 oktober 2018 och den 10 mars 2019 >>>

Foto: Ralph Mecke och Marina Faust

PS. Missa inte utomhusutställningen i den omgivande naturen kring Artipelag “Omvägar/ Detour”, som i dess nuvarande form pågår till den 4 november.

[responsivevoice_button voice=”Swedish Female” buttontext=”Lyssna”]