Den 13 mars går tävlingen SM Unga Bagare av stapeln i Göteborg. Klara Fransson von Euler-Chelpin från Värmdö är en av finalisterna. SM Unga Bagare syftar till att kora Sveriges bästa unga bagare och är öppen för ungdomar upp till 24 år.

Till vardags studerar 20-åriga Klara på Yrkeshögskolan i Kristianstad. Hon har praktiserat på bland annat Bullar & Bröd, Bageri Petrus och i Holland. Hon har även jobbat på Lindebergs, Hembygdsgården på Vaxholm och i bageriet på Junibacken. 

Klara har ett stort intresse för bakning och tror att om man brinner för något så finns alltid potentialen att utvecklas och bli bättre på det man gör. Intresset föddes av att hon bakade muffins varje dag efter skolan – och när hon förstod att man faktiskt kan jobba med något så roligt började hon utveckla sin bakning ännu mer, och sökte sig vidare till livsmedelsprogrammet på gymnasiet och senare YH-Kristianstad. 

Nyfikenheten tror Klara är nyckeln till hennes finalplats och hon gillar att experimentera med nya, gärna oväntade, smakkombinationer. Men den absoluta favoriten är en klassisk croissant, som hon både tycker är det godaste som finns och dessutom är roligt att göra. Klara hittar du på Instagram under namnet @klarasbakdel

Läs mer om tävlingen.

[responsivevoice_button voice=”Swedish Female” buttontext=”Lyssna”]