Medan många just nu gör storslagna shower gör Carola tvärtom, en avskalad unplugged hitskonsert med personliga favoriter och endast två musiker på scen. I sommar ger hon sig ut på vägarna med turnén ”Naket – en akustisk hitskonsert”.

-Jag sjunger alldeles för lite har jag insett, säger Carola. Och varför hålla tillbaks på mina största hits när man kan göra dem på det mest naturliga sätt som håller allra bäst; med gitarr och sång. Naket – helt enkelt.

Att säga att hon är en av våra mest folkkära artister räcker inte. Sedan Carola slog igenom med Främling 1983 har hon varit landets starkast lysande stjärna. Hennes röst och person är lika gnistrande självklara i poppiga schlagersammanhang som på musikalscener och i hennes omtyckta julshower. 2015 blev hon invald i Swedish Music Hall of Fame, hon har förärats H.M. Konungens medalj och fått Ulla Billquist-stipendiet. Och för sitt livs första musikalroll, som Maria i Sound of Music, tilldelades hon Guldmasken 1996.

Turnén ”Naket – en akustisk hitskonsert” har premiär den 26 juni. Den 10 juli uppträder Carola i Folkparken på Djurönäset.